Genieten!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Douwe en Judy
10 Juli 2009 | Indonesië, Yogyakarta
Daar ben ik alweer. Vanuit hetzelfde internetcafe van de vorige keer. Het is erg leuk cafe om te zitten. Straks gaan we hier buitne op het terras eten met idd Simon die erg goed Engels spreekt, wat erg handig is.
Gister hebben we heerlijk uitgeslapen, tot 12 uur of zo. De rest van de dag hebben we genoten van de stad die op een bijzondere manier is opgebouwd. Er zijn een aantal grote straten en daar is het heel druk. Daartussen liggen allerlei soorten stegen, die hebben allemaal een naam en een soort ingang met poortje. Heel leuk. Eenmaal in die steeg is het rustig en fijn. Er wonen veel mensen maar er zijn ook veel restaurantjes en hotels (losmens) Verder hebben we een batik werk gezien in uitvoering. Leuk om te zien, maar ze willen je vooral verkopen. En zijn we naar een poppenvoorstelling geweest, niet lang want we snapten er natuurlijk niks van. HEt idee was wel leuk!
Vanmorgen ultra vroeg op. Namelijk 4.30 en verrassend genoeg waren er al heel wat mensen op hier. Aan het werk en al. We zijn met een tourbedrijf naar Borobodur geweest een Boeddistische tempel uit 800 NC, Heel gaaf, daar de zon zien opkomen. De tempel had uitzicht op de vulkaan die ook wat rookte, dus was erg gaaf om te zien.
Daarna ontbeten bij een tentje en weer op pad. Ze stopte nog bij een andere tempel, was niks, maar er was een gigantische boom met wortels overal. Echt een Tarzan boom, met lianen en al! :) heel vet.
Daarna het laatste tempelcomlex van vandaag (en voorlopig) deze waren Hindoeistisch en wel mooi maar niet spectaculair.
Na afloop heerlijk gegeten hier in de buurt waar we samen met Simon en een Fin van hebben genoten, deze Fin ook al eerder in Jakarta tegen gekomen. Was leuk.
Nu is de grote vraag: wat gaan we nu doen. En we hebben geen idee. Kan dus zijn dat er een tijdje niks op de site komt. Misschien wordt het een stukje jungle, misschien vliegen naar Bali, misschien de vuklaan Bromo beklimmen, het is allemaal nog wat vaag. We kunnen niet kiezen. dan is er nog het ding van de prijs en tijd. Met de bus naar bali kost 2 dagen en met het vliegtuig 1 uur, kosten zijn natuurlijk andersom.
We zullen zien. Nu eerst maar eten.
Fijn dat het weer voor de plantjes zo goed is. Riet je bent een topper!! Voor het binden van de touwen etc!
Alles gaat nu trouwens helemaal goed hoor met het flauwgevallen gebeuren. Douwe schrok zich idd helemaal rot, maar het is over. Hij vraagt wel om de zoveel uur of het nog gaat, of ik geen hoofdpijn heb of moet zitten/drinken/eten/rusten/ etc heeeel lief dus :D
Mensen tot snel. Warme groetjes vanuit het prachtige Indonesie.
PS Mensen zijn hier erg aardig en behulpzaam, eten is fijn (maar eten in Vietnam was fijner )
xx
10 Juli 2009 - 14:41
Dirk:
Mooie verhalen en fijn dat het allemaal zo voorspoedig verloopt. Vietnam was wel een topper hé... -
10 Juli 2009 - 14:55
Wilma:
Ben nog op mijn werk, maar was zo benieuwd of er nog nieuws was, dat ik niet kon wachten tot ik thuis ben. Ik krijg helemaal geen reactie op mijn smsjes, ontvangen jullie die wel?
Wat een vrij gevoel moet het zijn als alles nog open ligt en je per dag kunt bepalen wat je gaat doen en waar je naar toe gaat. Lekker van genieten.
Voor nu: salamat makan! :-)
Veel liefs x
PS Bezoek maar niet zoveel van die tempels... -
11 Juli 2009 - 17:15
Remke:
Haaai Douwe en Juud,
Wat ontzettend leuk om jullie verhalen te lezen! Kies maar snel waar jullie heen gaan, ben benieuwd wat er komt...
Fijne tijd!
Ohwja, Riet en ik gaan eilandhoppen in Griekenland :-D
Kus -
11 Juli 2009 - 19:46
Annelies :D :
HOOOOIIIIII!!!!!
gheghe Nou goed. Wat leuk om jullie verhalen te lezen. Klinkt alsof t er mooi is, maar over het geheel iets minder fijn dan Vietnam??? Al kunnen daar natuurlijk na zo'n korte tijd weinig conclusies over getrokken worden... Al zitten jullie er inmiddels al weer een week! De tijd vliegt. Ben benieuwd wat het volgende gaat zijn.
Ik kom net van mn ouders terug en ben nu tot woensdag bij J en M vanwaar ik zal vertrekken richting Italie voor 3,5 week, waarna... :D:D:D Feest.
gheghe.
Nou geniet