Ubud! - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Douwe en Judy - WaarBenJij.nu Ubud! - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Douwe en Judy - WaarBenJij.nu

Ubud!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Douwe en Judy

17 Juli 2009 | Indonesië, Batavia

Hallo allemaal,

Voordat ik begin met alle verhalen even dit; misschien heb je het al gehoord, maar er zijn bommen in Jakarta ontploft. Voor de bezorgden onderons, daar zijn wij dus allang niet meer en hier is niks aan de hand!!

Wij zitten ondertussen sinds gister (donderdag) in Ubud, maar daarvoor hebben we van alles meegemaakt.

Ik begin bij dinsdag. Na een lekkere nacht in ons hotel, wat 's ochtends wel erg gehorig was met al het verkeer hebben we (simon douwe en ik) scooters gehuurd en zijn we naar de Hotsprings gegaan. Echt heel leuk. In een prachtige tropische tuin lag een natuurlijk zoetwater bad, het rook helemaal een beetje naar zwavel omdat het uit de bergen komt. De temperatuur was 38 graden, lekker dus. We hebben hier heerlijk gerelaxed en genoten, wat gegeten, foto's genomen en het gezellig gehad. Verder op de scooter naar de watervallen, maar die vielen wat tegen, omdat het hier droog seizoen is, was er maar weinig water. Alleen in de bovenste was het wel mooi. Een jongen van 12 jaar heeft ons meegenomen daar naar toe, leuke tocht zonder toeristen en echt het land in. Dat was wel een gave ervaring. Terug gekomen bij de scooters moesten we de gids natuurlijk wel een fooi geven en zoals gewoonlijk was het niet genoeg wat hem betreft. maar ja dat is het hier meestal niet.
Met de scooter weer terug naar Lovina en daar ontdekten we een prachtig restaurant aan het strand (meer op het strand) waar je echt goede (zonder alle darmklachten etc) salade kon eten. Dus dat gedaan.

Woensdag weer scooters gehuurd en een lange tocht door de bergen gemaakt. De gitgit waterval bezocht, heeeeeel mooi, met prachtige bloemen en planten, rotsen en het water. Daar wat gegeten bij een plaatselijk tentje, met een schattig vrouwtje die ons helemaal in de watte legde en er geen geld extra voor vroeg, dat kan dus ook. Heeel leuk.
De tour was verder prachtig, Bali is een geweldig eiland, met alle soorten bloemen in kleuren die je maar kunt bedenken, prachtige palmen, alle fruitbomen, banaan, mango, papaya, cocosnoot etc. Rijstvelden, helemaal prachtig. We hebben ook nog apen gezien, gewoon in het woud aan de kant van de weg, echt gaaf. Aan het einde van de middag weer terug, weer heerlijk gegeten en 's avonds nog wat gedronken bij een leuke bar, met live muziek, wat ze hier trouwens bijna overal hebben.

Donderdag ochtend naar Ubud gereisd, maar eerst afscheid genomen van Simon die naar Kuta ging. We hebben het erg naar ons zin gehad met Simon en hebben in totaal 8 dagen samen gereisd, was gezellig. Waarschijnlijk zien we hem en zijn vriendin die over 9 dagen komt aan het einde van de vakantie nog. Dat zou leuk zijn.

Met de bus naar Ubud, maar 3 uur. Geweldig hotel gevonden in een tropische tuin, met openlucht douche, alles van hout en overal bloemen. Lekker gegeten, en toen 5,5 uur gewandeld :). Eerst nog even langs een dokter geweest, want Douwe heeft twee rare plekken op zijn benen, lijken een beetje op ontstoken wondjes. De dokter dacht dat het een allergische reactie was, misschien op een plant of zo. Dus hij heeft zalf en pilletjes gegeven en het gaat nu al wat beter.
Onze wandeling ging over rijstvelden, gewoon dwars er doorheen. Heel mooi om te zien. Echt Ubud is een soort stad die als een centerparcs achtige placa in een gigantische tropische tuin ligt. Helemaal geweldig. Ongelooflijk mooi allemaal, er zijn weinig woorden voor.

vandaag flink uitgeslapen en nu een wadeling maken door monkey forrest.
we houden jullie op de hoogte. Morgen gaan we naar Gili een klein eilandje voor de kust van Lombok. Daar hopen we iets van 6 dagen te blijven om te genieten van zon zee strand snorkelen surfen etc.

Veel liefs vanaf het prachtige Bali.

Judy en Douwe

Ps, Rem stoer dat je alleen naar Ghana gaat, maar wel spannend hoor.

• 17 Juli 2009 - 08:12

Paul & Susanne Lanting:

Hee Juud!!

Leuk dat wij bijna geen tijdsverschil hebben en ik dus de eerste kan zijn om te reageren :-)

Erg leuk om je verhalen te lezen. Lachen, die apen om die in 't wild te zien!

Wij vliegen morgenavond naar Nieuw Zeeland!!!
    Auto is nog niet verkocht maar da's een klein detail :-)

Geniet, dat doen wij ook :-)

Liefs,
    Suus

• 17 Juli 2009 - 22:23

Hanneke:

zo te lezen genoeg te genieten en ontdekken :)
    veel plezier daar!! liefs